woensdag 19 mei 2010

Kai-Mook

Afgelopen weekend zijn we weer eens naar de ZOO geweest. Het was de eerste verjaardag van olifantje Kai-Mook, dus werd er natuurlijk gefeest met een groentetaart, K-koekjes, een spannende wedstrijd, theatervoorstellingen enz.
Maar ook nu stonden er in de ZOO weer mooi beschilderde olifantjes. Hier kan je ze allemaal bekijken.
Kato en Thijs zagen het wel zitten om zelf ook een olifantje te schilderen.





Thijs ontwierp zijn creatie helemaal zelf en gebruikte zijn favoriete kleuren.

Kato volgde het voorbeeld van Kristel (K3), maar ze gaf er toch ook een beetje haar eigen idee aan.


Wil je zelf ook aan de slag om zo'n mooie olifant te versieren? Ga dan snel naar een Pipoos winkel in je buurt, want daar vind je alle materialen (ook de olifantjes!).



woensdag 12 mei 2010

playmais

Wat doe je met de kids op een regenachtige vrije dag? Knutselen natuurlijk!
Vandaag werd de doos met Playmais nog eens boven gehaald. Playmais is een natuurlijk materiaal gemaakt van mais en gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Ideaal als er nog kleine broertjes of zusjes in huis zijn, want je kan het zelfs opeten (hoewel dat eigenlijk niet de bedoeling is hihi). En geen geklieder want je hebt enkel een vochtig keukendoekje of sponsje nodig. Dep de playmais blokjes op het vochtige doekje en plak ze zo aan elkaar.

De blokjes plakken ook op papier, karton, hout of knutselrubber, enkel door ze een beetje vochtig te maken! Dus in 1, 2, 3 heb je een prachtig schilderij klaar.


Playmais is o.a. te koop bij Pipoos of in de betere speelgoedwinkel.

vrijdag 7 mei 2010

Tas

Welke vrouw houdt er nu niet van tasjes! Je kan er nooit genoeg van hebben, in alle kleuren en maten, om al je spulletjes mee te nemen.
Hoewel ik een tijd geleden zei dat naaien misschien toch niks voor mij was, heb ik mij toch gewaagd aan deze tas. Hier vond ik een stap voor stap tutorial, ideaal voor een naai-dummie als ik. Wonder boven wonder was deze tas klaar in één namiddag.
De stofjes kocht ik afgelopen zondag op het stoffenspektakel in Antwerpen. Dat was overigens echt de moeite om eens naartoe te gaan: een hele hal vol met kleurrijke stoffen met zéééééér interessante prijzen. Het Baboesjka-stofje is geplastificeerd katoen, zo is mijn tas ineens waterafstotend.
Heb nu de smaak te pakken, dus als er tijd is zullen er nog wel tasjes volgen vrees ik :)

donderdag 6 mei 2010

Het feest...

is weer voorbij. Thijs werd maandag 5 jaar en dat werd natuurlijk gevierd. In het weekend een feestje voor de familie en daarbij hoorde natuurlijk een taart.
Deze keer een poging om een "clown" taart te maken. Ben er zelf niet helemaal tevreden over, maar ja lekker was ie wel!

En dan nog de uitdeelcadeautjes voor op het feestje. Weer een beetjes geknutseld met de computer en daarna uitgestanst met de nestabilities. De zakjes zijn van Xenos.