woensdag 31 maart 2010

Prikbord

Dit prikbord stond al lang op mijn "to do" lijstje. Het vrolijke stofje was eigenlijk gekocht om een rokje voor Kato mee te maken. Maar aangezien het maken van kleding toch nog niet zo mijn ding is, gebruikte ik het stof dan maar voor dit prikbord.

Het is trouwens helemaal niet moeilijk om te maken. Hier vind je een werkbeschrijving.
In plaats van een kurkbord gebruikte ik een canvasdoek als basis.

Pay it forward (deel 3)

Afgelopen zondag werd het tweede "pay it forward" cadeautje afgeleverd. Hiervoor maakten we een uitstapje naar het verre (maar zeer mooie) heuvelland. Daphné koos voor een taart met een Mylo figuurtje.
Ondertussen is ook het laatste plekje in het "Pay it forward" spel ingevuld.

zondag 21 maart 2010

Demo "chalk"

Gisteren was het bij Pipoos "scrapfestival". En daarbij hoorden natuurlijk een viertal demonstraties. De demo "chalk" was voor mijn rekening.
Ik demonstreerde een vrij eenvoudige techniek, en die had succes bij groot en klein.

De techniek gaat zo (in het kort) :
* Maak een stempelafdruk met Versamark inkt.
* Breng met een wattenbolletje de chalk aan op de stempelafdruk.
* Verwijder het teveel aan chalk.
* Eventueel kan je nog met gewone inkt een schaduwafdruk aanbrengen.

Het papier dat ik voor deze kaartjes gebruikte komt uit een nieuwe scraplijn van Pipoos.




Sarah Kay

Vandaag een productief middagje gehad. Ik had gisteren twee vellen met voorgestanste plaatjes van Sarah Kay meegebracht voor Kato. Dus vanmiddag daarmee aan de slag.
Dit is het resultaat:















Sokaapje

Deze lieverd stond al lang op mijn verlanglijstje om te maken. En toen vond ik hier een heel handige werkbeschrijving.

En daar zit ie dan, mijn sokaapje!

vrijdag 19 maart 2010

Pay it forward (deel 2)

In kader van het "Pay it forward" spel, verraste ik Cindy gisteren met deze taart. Laat het smaken!

Wil je ook nog meedoen met het "Pay it forward" spel? Klik dan even op bovenstaande link en laat een berichtje achter. Er is nog één plaatsje om mee te spelen.

Christmas in spring


Terwijl ik geniet van de eerste warme zonnestraaltjes, toon ik hier toch weer een reeks kerstkaartjes. Het is niet bepaald het seizoen, maar wie mijn blog een klein beetje volgt, weet ook dat ik tegen Kerstmis 100 kerstkaartjes gemaakt wil hebben.

Met dit reeksje gaat mijn tellertje dus weer een beetje vooruit.




















vrijdag 12 maart 2010

Ik leer haken

Wonder boven wonder heb ik vroeger op school nooit geleerd om te haken. Ook breien behoort tot op heden nog steeds niet tot mijn parate kennis. Misschien komt dat omdat ik tot en met het vijfde leerjaar alleen maar meesters had. Tja, toen vond ik het blijkbaar niet erg om het niet te leren. Maar nu, zoveel jaar later voelde ik toch een gemis. De nood om te leren haken werd vooral aangewakkerd door de geplande demo "bloemetjes haken" bij Pipoos. En dan lees je ook nog eens de amigurumi verhalen op de blog van Vanessa, en dan ben je niet meer te stoppen hè.
Vrijdagavond werd er dan ook (een half uurtje voor sluitingstijd!) een verplichte uitstap gedaan naar het shopping center om een haaknaald en wol aan te schaffen (nee, gek zijn doet geen pijn).

En het haken vlotte bijzonder goed. Zondagavond werd er nog vlijtig gehaakt aan een sjaal voor klaspop Pompom die op bezoek was.

Zo moeder zo dochter! Ook ons Kato kreeg de haakkriebel, dus werd dit leuke boekje aangeschaft (echt een aanrader). Vooral voor moeder, maar zeker ook voor dochter!

woensdag 3 maart 2010

Pay it forward (deel 1)

Op de blog van Vanessa kwam ik het "Pay it forward" spel tegen. Het leek me meteen heel leuk om eens mee te doen. Het spel gaat zo: Voor de eerste drie mensen die hier een berichtje achterlaten met de mededeling : ik wil meedoen! ga ik iets leuks maken. Ze krijgen dat dan zomaar in hun brievenbus! Maar natuurlijk is er een piepklein addertje onder het gras! De mensen die ‘ik wil meedoen’ roepen, moeten het pay it forward spel ook op hun blog zetten en dezelfde belofte doen, nl. om ook iets te maken voor drie mensen!! Komaan, waar wacht je nog op?!

Deelnemers:
1. Daphné
2. Cindy
3. Greet

't Was weer even stil

in blogland. Maar dat wil natuurlijk zeggen dat ik niet stilgezeten heb. Met al die verjaardagen vorige maand heb ik natuurlijk niet stilgezeten. Voor het (tweede) familieverjaardagsfeest van Kato maakte ik deze paarse taart met een twirlster erop. De taart is bespoten met eetbaar parelmoerglans. Helaas besefte ik pas op het laatste moment dat ik nog geen foto had van de taart, dus dat moest nog even snel gebeuren. Ik heb de foto gedraaid om de twirlster beter te zien, vandaar dat de taart ondersteboven lijkt te staan. Ik maakte ook nog 36 bijhorende cupcakes om te trakteren bij de Roosjes, maar helaas ook daarvan geen foto.
En dan volgde nog Kato haar verjaardagsfeestje. Daarvoor had ik Taartenelf Natascha ingehuurd. Zij stond me bij om samen met 10 kindjes mooie taartjes te maken. Dit zijn de resultaten van Kato.

En hier dan eindelijk een foto van de schortjes die ik maakte voor het feestje. Voor elk kindje had ik een schortjes gemaakt (jaja, helemaal zelf genaaid) met in vilten letters de naam op het zakje. En om het plaatje compleet te maken kreeg elk kindje er nog een (zelf gekochte hihi) koksmuts bij. Het waren net echte kleine bakkertjes.


Ik weet niet of ik deze al had laten zien. Eind januari besloot Kato dat het toch wel tijd was om eens te oefenen voor haar verjaardag. Dus werd er meteen een oefen-verjaardagsfeestje georganiseerd. De slingers gingen omhoog, net als de volumeknop van de radio :) en tja, ik toverde deze oefentaart!