zaterdag 31 oktober 2009

staande kerstkaartjes

En we gaan maar door met kerstkaartjes maken. Dit idee kreeg ik doorgespeeld van een collega. Zij vond het ook ergens op internet. De beschrijving vind je hier. In plaats van een knoop te gebruiken, heb ik het onderste kaartje met 3D lijm opgeplakt. Zo kan het kaartje erachter blijven staan.
Ondertussen heb ik nog enkele van deze soort kaartjes gemaakt. Dus ondertussen staat de kerstkaartenteller al op 49! Met een weekje vakantie in zicht moet de challenge nog haalbaar zijn, niet?

Voor de nieuwsgierigen nog even de materialen vermelden: stempeltje van Marianne Design, ingekleurd met copic markers, Nellie's multi frames, papier van Scenic route.

vrijdag 23 oktober 2009

Halloween kinderknutsel

Hier is dan de beloofde kinderknutsel voor Halloween. Een handig tasje om al je "trick or treat" snoep in te verzamelen. Wat heb je nodig: een stoffen zakje, textielstiften
Zo maak je het: Teken met een zwarte textielstift een pompoen op het zakje. Je kan eventueel overtekenen van een kleurplaat. Laat de kids de pompoen inkleuren met textielstiften. Steek wel een stuk karton in het zakje zodat de tekening niet doordrukt naar de andere kant.

donderdag 22 oktober 2009

Halloween decoratie

Het is weer bijna Halloween, dus er mag weer volop gedecoreerd worden. Oh wat hou ik toch van die najaars- en eidejaarsfeesten. Deze keer ben ik nog eens aan de slag gegaan met de Cricut. Het skelet en de poezen zijn gemaakt met de "Paper doll dress up" cartridge. Dit is echt een leuke cartridge en er staat veel meer leuks op dan je zou vermoeden.




Dit is eigenlijk een oud projectje, maar ik wou het toch nog graag een keer laten zien omdat ik het gewoon keischattig vind. Deze potjes zijn ook makkelijk te maken met de kids.
Neem een leeg confituurpotje en was het goed af. Verf de binnenkant met oranje acrylverf. Teken aan de buitenkant een gezichtje met een watervaste stift. Nog een theelichtje erin en klaar is Klara.


En natuurlijk mochten de pompoenen dit jaar niet ontbreken. Dit jaar heb ik het wel eenvoudiger gehouden dan vorig jaar, maar daarom zijn ze niet minder leuk toch?


Ziezo en dan volgt er binnenkort nog een leuk knutseltje voor de kids die op "Trick or treat" jacht gaan.



kerstkaartjes!!!!

En dan is hier eindelijk een reeks kerstkaartjes. Wat zijn we de afgelopen week weer productief geweest. De bedoeling is om dit jaar eens de 3D plaatjes (die ik vorig jaar kocht voor mijn kerstkaartjes) op te werken. Voor Kato en Thijs heb ik wel een paar nieuwe piramide boeken gekocht omdat 3D voor hen nog een beetje te moeilijk is.

Dit kaartje is gemaakt door Kato.




Zo, en nu moet ik toch eens de kaartjes gaan tellen zodat die challenge teller nog eens aangepast kan worden hihi.



dinsdag 20 oktober 2009

Mijn kids maken kaartjes!!!

Kato is helemaal in de ban van de piramide kaartjes. Ze maakt ze aan de lopende band. Maar dat kaartenmaakvirus gaat voort... Ook kleine broer Thijs begint ijverig te knippen. De Olba lijm laat ik voorlopig nog uit zijn handjes (anders hangt de hele tafel vol vrees ik) maar het prentjes knippen lukt al goed.
En ondertussen werk ik mijn oude 3D prentjes op...

zondag 11 oktober 2009

Eindelijk weer terug

Het is alweer een hele tijd geleden (veel te lang eigenlijk) dat ik nog iets aan mijn blog gedaan heb. Afgelopen zomer heb ik heel wat tijd in andere dingen gestoken, zodat het bloggebeuren wat verwaarloosd werd. Maar dat heeft wel positieve gevolgen! Zo was er deze zomer plots een klikje in mijn hoofd en heb ik me meer tijd voor mezelf gegund. Ik ben terug beginnen sporten en doe nu ook zumba. Daardoor voel ik me nu veel fitter en ben ik al 10 kilo kwijtgeraakt!
Nu de dagen weer wat korter worden, hoop ik ook mijn creatieve bezigheden terug te kunnen verder zetten. Scrappen heb ik helaas bijna niet meer gedaan, een ook verjaardagskaartjes maken kwam er niet meer van. En dan zwijg ik nog over mijn challenge om 100 kerstkaarten te maken!!!

Maar vanaf vandaag komt daar weer verandering in (beloofd!!!!). Vanmorgen heb ik samen met Kato en Thijs weer enkele kaartjes gemaakt. Het is veel gezelliger als de kids meedoen. Thijs (4) maakt al 3D kaarten met voorgestanste plaatjes en Kato (6) knipt en plakt zelf haar piramide kaarten.

Wordt vervolgd...