woensdag 30 januari 2008

Kennismaking met het Creanijn DT

Afgelopen zaterdag organiseerde Vicky een eerste bijeenkomst van haar designteam. Het was heel tof om alle leden eens in het echt te zien, dat is toch nog heel anders dan op de foto.
Na een ontspannende babbel en lekkere broodjes konden we eindelijk aan het scrappen gaan.
Vicky had voor ons weer drie van haar superleuke schetsen klaar. We mochten ter plaatse papier kiezen en de layouts voorbereiden. Thuis heb ik ze dan verder afgewerkt.
Oké, de layouts zijn gemaakt met nieuw papier, maar omdat het gekregen is mag het wel meetellen voor de challenge. Ze zijn trouwens wel afgewerkt met oude materialen en zelfs heel oude foto's. De echo's van Thijs liggen namelijk al bijna drie jaar te wachten om gescrapt te worden!


Deze Creanijn schetsen zullen trouwens pas in de zomer op haar schetsenblog verschijnen. Ondertussen krijg je elke week een nieuwe schets met massa's mooie voorbeelden.

zaterdag 26 januari 2008

en de teller tikte voort

Hier nog enkele layouts die jullie tegoed hadden. De eerste 3 zijn gemaakt voor de Creanijn schetsenblog en konden dus niet eerder getoond worden. Wil je oorspronkelijke schetsen en nog meer voorbeelden zien? Ga dan zeker eens kijken op deze schetsenblog.



En de vierde layout gaat over Scrap-a-ganza, en is gemaakt met materialen van Scrap-a-ganza. In november ben ik samen met Vicky, Els, Gwen en Kelly op weekend geweest. We volgden toen ook samen een album workshop, maar omdat het allemaal was van "plak nu dat stuk daar en dit stuk ginder" vonden we er niet veel aan. Sommige layouts van die workshop heb ik achteraf nog wel nagemaakt, maar met andere pakketten heb ik mijn eigen ding gedaan. Dat kan je dus zien op onderstaande layout. De "konijntjes" layout is trouwens ook gemaakt met een pakket van die workshop.
Ziezo dat was het voorlopig weer. Vanavond ga ik in het echt kennismaken met de DT leden van het Creanijn schetsenteam, dus waarschijnlijk volgen er begin volgende week weer wat layouts.

Oh, nog even vergeten te vermelden dat al deze layouts weer meetellen voor mijn 100 challenge.

donderdag 24 januari 2008

Nog een layout


oh jee

het is weeral een tijdje geleden dat ik nog een blogpost gedaan heb. Het is dan ook zo druk hier, de dagen vliegen gewoon voorbij.
Het begon allemaal vorige vrijdag, Kato bleef een dagje thuis uit school want ze voelde zich niet zo lekker. Oké, beetje rusten en ze was er weer bovenop (dachten we). Zaterdag nog een beetje flauwtjes maar het was toch zo goed als over. Dus kon mama zaterdagavond lekker gaan croppen met de vriendinnen van ArtNoevoo. Om de zoveel tijd komen we bijeen om samen te scrappen. Meestal wordt er wel meer gebabbeld dan gescrapt, maar ja, dat moet ook gebeuren hé. Deze keer was het bij Vicky (Creanijn) te doen.
Ondertussen vliegen we naar dinsdag. Thijs kwam uit school met koorts en Kato had oorpijn, dus de dokter maar gebeld. En daar zat ik dan met twee zieke kindjes. Vandaag is Thijs alweer wat fitter, hij eet en speelt weer. Bij Kato daarentegen is het erger geworden, dus vandaag terug de dokter laten komen. Allé, we zullen zien wat het wordt. Gelukkig heb ik tussendoor nog wat kunnen scrappen en gaat mijn tellertje van de 100 challenge vooruit. Enkele layouts kan ik jammer genoeg nog niet tonen omdat ze gemaakt zijn voor de Creanijn schetsenblog.


vrijdag 18 januari 2008

Grote kuis in mijn scraphoekje

Nu dat het scrapbooken voor mij weer een echte hobby is geworden (en niet meer een beroep), kon mijn materiaal terug verhuizen naar onze gezellige zolder. Onze zolder is een grote ruimte met aan de ene kant de speelhoek voor de kids, inlclusief zetelbed en tv'tje, en aan de andere kant de bureau van mij en mijn ventje tegenover elkaar. Aan beide kanten zit een groot velux raam, dus aan daglicht geen gebrek.
Maar dus terug naar mijn scraphoekje. Ik ben er 4 dagen mee bezig geweest om alles te sorteren, passen en meten. Maar nu is het (voorlopig) af!

Op de eerste foto zie je een overzicht van mijn hoekje. Helemaal links (je ziet nog een klein stukje) staat nog mijn Cricut expression.
En dan hier de kast waar ik het meest trots op ben. In de bovenste potten (van Ikea) zitten bloemetjes. Binnenkort worden die nog aangevuld, want ik heb nog een bestelling lopen.
In de tweede rij potten (uit de kelder van mijn schoonmoeder) zitten allemaal lintjes. Jeetje, ik wist niet dat ik er zo veel had! Die mag ik dus voorlopig niet meer kopen.
Daaronder mijn tijdschriften. In de dozen zitten foto's (2 dozen), stempelinkten en restpapier. De dozen en tijdschriftenhouders heb ik woensdag bij de Aldi gehaald.
Helemaal onderaan staan mijn albums en een map met mallen.
Linksonder zie je nog een bak waarin ik mijn scrappapier bewaar.

En dan het rek dat al jaren meegaat en diverse functies heeft gehad. Goed gevuld met houten Ikea bakjes (beplakt met servetten), vakjesdozen voor embellishments (ooit uit de Carrefour), foamstempels, lint op rol (daar moet ik dus nog een steviger stokje voor vinden), boeken, grote ponsen, cricut cartridges,...
Op de eerste foto zie je ook nog een kruidenrekje met glazen potjes, daarin zitten mijn knopen. Maar die moet ik eerst nog op kleur sorteren. Close up foto volgt later nog.

donderdag 17 januari 2008

Ik ben er weer

Mijn verkoudheid is zo goed als weg, mijn scraphoekje is opgeruimd, dus is het weer tijd om te scrappen. Aan deze layout was ik vorige week begonnen, maar vanavond heb ik nog de journaling er bij gezet. Dus deze is af en telt voor puntje 17 en 18 van de 100 challenge.

Voor foto's van mijn vernieuwde scraphoekje moeten jullie nog eventjes geduld hebben. Die maak ik liever bij daglicht, dus dat zal iets voor morgen zijn.

maandag 14 januari 2008

Even stil

Het was even stil van mijn kant, maar ik ben toch druk bezig geweest.
Vrijdag ben ik met mijn (bijna) buurvrouw Natascha gaan scrapshoppen. Rond 9u00 zijn we vertrokken richting Eeklo. De planning was om daar Art & Craft, het winkeltje van Ann, te bezoeken. Het was de eerste keer dat we gingen, dus we wisten niet wat we ons moesten voorstellen. Maar ik kan je zeggen dat het een heel mooi en gezellig winkeltje is. Natuurlijk gingen we vooral voor de solden, en daarin zijn we zeker geslaagd. Ik kocht maar liefst 25 vellen uit de koopjesbak en 6 zakjes decoknoopjes. Natuurlijk ging er nog veel meer in de zak, maar dat zie je op de foto.

Na een hapje in een plaatselijke taverne en een tussenstop bij de boekhandel, reden we verder naar Hobbyfarm (ook in Eeklo). Amai zeg, daar vielen mijn ogen bijna uit mijn hoofd. Ik wist gewoon niet waar ik eerst moest kijken! Ze hebben dus een heel ruim assortiment van verschillende hobby's. Jammer genoeg waren de prijzen wat aan de hoge kant.

Als laatste stop stond Wendy's bears & crafts op ons programma. Dit kleine, maar fijne winkeltje is zeker een aanrader om eens te bezoeken. Ze hebben een mooi assortiment aan materialen en het onthaal is zeer warm. Hier komen we zeker nog terug!


Zaterdag was er dan nog de nieuwjaarsdrink van onze buurt. Zoals altijd heel gezellig!
En zondag ben ik begonnen met het opruimen en reorganiseren van mijn scraphoekje. En daar kruipt toch heel wat werk in. Het vlotte vandaag ook nog niet zo goed omdat ik ondertussen ook nog met een valling zit. Maar ja, binnenkort dus foto's van mijn vernieuwde scraphoekje...

maandag 7 januari 2008

Jaaroverzicht

Waarover scrap je aan het begin van het nieuwe jaar? Vorig jaar kreeg ik op een scrapgroep de opdracht om te scrappen over mijn goede voornemens. Oeioei, ik zag zojuist die layout terug en moet helaas bekennen dat er van mijn goede voornemens niet veel goeds gekomen is.

Maar dit jaar proberen we het opnieuw. Mijn voornemens voor 2008 zijn


  • in de eerste plaats veel meer scrappen (en ik denk dat ik daarin al heel goed op weg ben)


  • en terug plezier beleven in het scrappen en de rest van mijn leven (ook dat begint alweer aardig goed te lukken)

Zo, dat zijn tenminste voornemens die ik zal kunnen waarmaken!
Maar om nog even terug te denken aan 2007 heb ik van een aantal "restfoto's" een jaaroverzicht layout gemaakt.

Ook deze telt voor mee voor de 100 challenge, net zoals de volgende.


Als voorbeeld voor deze layout gebruikte ik de layout die op de voorpagina van Scrapfun nr 2 staat.

zaterdag 5 januari 2008

Schetsenblog gestart

Joepie! Vandaag is de schetsenblog van Creanijn officieel gestart met de eerste schets.



Nu mag ik dus ook mijn layout laten zien. Deze hadden jullie nog te goed. De layout telt ook mee voor mijn 100 challenge.

En dit is de schets:

Ga zeker eens kijken op die nieuwe shetsenblog, het is echt de moeite. Je krijgt er elke week een nieuwe schets met heel wat voorbeelden en tips.

vrijdag 4 januari 2008

layout 13 en 14 => nog 86 te gaan!

Jaja, ik ben goed op dreef. Hier is alweer layout 13 en 14 voor mijn 100 challenge.

donderdag 3 januari 2008

Even een album gemaakt

Vanavond heb ik even een album gemaakt. Waar moet ik anders die 100 layouts van de challenge laten? Het is echt heel makkelijk en snel klaar. Dus voor wie het ook wil proberen, hier even de werkbeschrijving.


Materiaal
  • stevig karton

  • page protectors (ik gebruikte de goedkope uit het Kruidvat)

  • papier voor de bekleding (ik gebruikte scrappapier, maar decoupagepapier, inpakpapier of kaftpapier kan bijvoorbeeld ook)

  • decoupagelijm

  • crop-a-dile

  • boekringen

  • acrylverf

Werkwijze

  • Snij het karton op maat (bij mij was het 31 cm x 34 cm). Een stuk voor de voorkant en een voor de achterkant.

  • Verf de randen van het karton met acrylverf

  • Plak het papier met decoupagelijm op het karton.

  • Teken de gaatjes (ik heb er 5 gebruikt) van de pageprotectors af op het karton.

  • Maak de gaatjes met de crop-a-dile.

  • Bevestig de boekringen in het karton en steek de pageprotectors er door.

  • Klik de ringen vast. Eventueel kan je de ringen nog versieren met lintjes.

  • Klaar!

Nummer 11 en 12

Hier is ie dan, layout nr 11 en 12. En we doen verder.
Hihi, ik vrees dat ik niet genoeg foto's ga hebben om 100 layouts te maken.